söndag 17 juni 2012

Favoritplats- Borough Market



Våren 2006 hälsade jag på min älskling i London. Vi firade ett halvår och han visade mig för första gången några av sina favoritställen.

En återkommande favorit är Borough Market, en gömd pärla på den södra sidan om Themsen.


Det var en gång...




 Redan på 1000-talet började handeln att spira vid foten av London Bridge och på 1300-talet flyttade handlarna till den del som nu är Borough High Street och marknaden har sedan dess funnits där!

 1755 stängdes marknaden av parlamentet men en grupp av Southwarkboende samlade då ihop £ 6.000 för att köpa en bit mark som lokalt kallas The Triangle,  och återupptog marknaden. Triangeln, där du hittar Northfield Farm Furness Fish and Game, är fortfarande hjärtat av marknaden idag.



Ett tips är att besöka marknaden och njut av alla dofter och smaker. Köp sedan lunch med efterrätt och varför inte testa en strutsburgare och en nybakad cheesecake för att sedan avnjuta den under bar himmel i trädgården till den vackra Southwark Cathedral som ligger alldeles intill marknaden:)!


 




 



 


 
Här känner man och förstår den otroliga kärleken till mat som hela Borough Markets atmosfär andas!




 Med sina livliga och vänlig anda, kommer Borough Market alltid i centrum för det lokala samhället.


Borough Market - den enda helt oberoende marknaden i London - ägs av en stiftelse, The Borough Market (Southwark), som drivs av en styrelse av frivilliga förtroendevalda.

Med formella mål är att tillhandahålla och skapa offentlig trivsel och en gång om året passera eventuella överskott till förmån för boende i St Saviour området.

Det förtroendevalda har också undertecknat en bredare uppsättning av mål som rör hållbar utveckling, folkhälsa, livsmedelskvalitet och socialt ansvar.




Ett perfekt utflyktsmål:)



http://www.boroughmarket.org.uk/





































lördag 16 juni 2012

Rue Verte

En jättefin och mysig butik i flera halvplan med många vrår att finna inspiration eller bara att gå runt och njuta:).







  
  


Här finner du även "Joe & The Juice" för en törstsläckare!



http://www.rueverte.dk/


onsdag 6 juni 2012

Adam 6 månader


Vår fina älskling blir idag 6 månander så det firar vi med en jättefin jordgubbstårta som pappa gjort:)!

tisdag 5 juni 2012

Köpenhamn




Köpenhamn är en annan favoritstad som är perfekt att besöka både med kärleken, väninnan och familjen.


Vacker stad, god mat och suverän shopping nästan bara ett stenkast hemifrån!


För lunch rekommenderas Illums "bakficka"( http://www.illum.dk/), där man kan beställa supergoda lax eller kycklingmackor, god latte och självklart wienerbröd;)! Att avnjuta på plats eller ta med och picknicka på någon bänk eller park:)!







Älskar hur enkelt och snyggt många butiker/företag väljer att presentera sig!

Kommer snart en karta till coola butiker, caféer, pubar och mysiga kvarter som är lätt att missa när du som "förstagångs" turist, besöker  Köpenhamn!





Favoritplats- London

Camden Market



Besökte Camden Market i London och blev helt förälskad i dessa vackra Art Nouveau ljusstakar. Dom har nu fått en central plats i vårt vardagsrum och förgyller vår dag.

Det är fantastiskt att hitta något antikt och unikt och göra det till sitt eget, att ta hand om en del av vår historia och att det kanske på nåt sätt få oss stanna upp ett tag och se och njuta av det vackra som redan finns omkring oss. Kram från mig!