lördag 28 april 2012

Min kärlek London



Min förälskelse i denna stad började våren 1997. Doften av sopor, 20 år gamla heltäckningsmattor, regn och ännu mer regn, är några av de intryck som haft en del i denna förälskelse och jag kände mig fri och lycklig.

När min längtan blev för stor så smög jag upp tidigt på morgonen för att genom en webkamera få uppleva soluppgången över Tower Bridge.

Jag har genom åren besökt London med några av mina bästa vänner och kärlek och varje gång har staden visat mig något nytt.

Tips kommer snart:)!

Lördagsmys



Hängde på Illums Bolighus www.illumsbolighus.com med Adam och Stina i lördags och hittade det helt underbara porslinet Laine Blanche från ASA www.asa-selection.com .Vilket kommer att hamna på min önskelista, för jag kan inte annat än att älska denna känsla som kombinationen av det hårda kritvita porslinet och den "stickade" bården ger.

Om du tycker om design klassiker i en härlig mix av ny design både när det kommer till inredning och mode, så rekommenderar jag varmt ett besök på Illums Bolighus för här finns massor av godbitar, lite som att besöka ett museum, och du går därifrån inspirerad och inte ruinerad!

torsdag 26 april 2012

Inredningsterapi

ÄLSKAR inredning, eller är kanske besatt av inredning eller använder det kanske som terapi!?

När jag var runt 8 år så möblerade jag om i mitt rum ca 2-4 gånger i veckan och sen dess har detta inredande fortsatt. Jag var liksom aldrig helt nöjd och jag kommer ihåg att det var riktigt frustrerande att komma hem och känna att rummet och dess möblering inte funkade men ibland så blev jag nöjd och behöll då möbleringen kanske en vecka!

Möblera och inreda  mitt dockhus och skapa ett hem till min Cindy var jättekul och höll mig sysselsatt i flera dagar men när jag senare var klar med skapandet av dessa hem var jag aldrig speciellt intresserad av att leka med dockorna i dessa miljöer utan började då om från början.


Detta fina 70-tals skåp med tidstypiska tapeter och golv hittar du på länken, http://dockhus.dinstudio.se/gallery_73.html

Idag har jag lugnat ner mig och har inte längre något behov av detta tvångsmässiga inredande utan har kommit fram till en inredningsprocess som både är lust, och rofylld och som passar både mig, min familj och min plånbok perfekt. Tänkte dela med mig av detta och hoppas att det kan inspirera och ge lite hjälp på vägen!









måndag 2 april 2012

Vår trädgård



Nu ska det inhandlas trädgårdsverktyg för att sedan skapa ett mästerverk...

Lite stressad när man varje helg ser grannarna påta i trädgården. Vi noterar detta och väljer sedan att krypa ner i sängen för att ta en välförkänt sovmorgon;)!

Utsikt Sköndal



Hus i Sköndal med utsikt över Gamla Stan! Detta blev en bra kompromiss;)!

Denna väggmålning pryder en hel vägg(5*2,5) i vårt vardagsrum. Det jag vet om målningen är att den målades av brodern till den första ägaren av huset 1957. Vi har även fått reda på att originalet av denna målning finns i Stockholms stadshus dock i större tappning! Måste kolla upp detta!

Att våga

Att våga bli föräldrar var inget svårt val för oss men att även lämna vår gamla livsstil och tryggheten som 1:an på Södermalm gav, för att nu ta klivet och bli husägare mitt i den största förändringen i vårt liv, gav oss många sömnlösa nätter.

Denna bostadsresa startade för flera år sedan där alternativen var en 3:a på söder eller ett hus i Sköndal. Det vi bestämde från början var att det skulle kännas helt rätt i hjärtat för oss bägge vare sig vi bestämde oss för söder eller Sköndal och med den inställningen så blev gallringen av lägenheter/hus betydligt lättare!

 Att det ska kännas bra i magen måste jag rekommendera men självklart så måste man göra kompromisser både när det gäller huset och ens egna förväntningar och drömmar men om man har möjlighet så låt detta sökande ta sin tid och låt aldrig kompromisserna bli för stora!





Då vi till slut valde huset så fick vi både härligt utehäng med nära och kära på altanen samtidigt som vi behöll utehäng med nära och kära på fantastiska Södermalm.

Vi lyckades med konststycket att både ha och att äta kakan...