onsdag 30 maj 2012

Favoritpubar London



Såå många favoritpubar!

Här är en och varför just den är en av mina favoriter.

The Argyll Arms

Ligger vid Oxford Circus och är perfekt att smita in på när man är helt slut efter en dags shopping för att släcka törsten med en god ale! Ur högtalarna strömmar hits från 70, 80 och 90-talet och stämningen är på top.

Även ett perfekt häng när jag själv väntat på att min älskling ska sluta jobbet.





Här handplockas olika gästöl från hela Storbritanien och du kan avnjuta öl alltifrån lokala och nationella favoriter till öl från innovativa microbryggerier.

The Argyll Arms har även en Cask Marque (An Independent Award for pubs serving great quality cask ale).




Byggnaden färdigställdes 1742 och har en fasinerande historia. Namnet har puben fått efter den II Duke of Argyll som bodde i fastigheten där nu teatern Palladium ligger. Ryktet säger att det en gång fanns en hemlig tunnel som band samman puben med Duke of Argylls bostad.

Den speciella planlösning puben har idag avslöjar med sina viktorianska "snug" bås, en fascinerande social och historisk berättelse, byggda för att separera de sociala klasserna.

onsdag 23 maj 2012

Brios barnvagnsparad


På denna fantastisk fina dag deltog Adam och jag i Brios barnvagnsparad för att fira Estelles dopdag.






I paraden kunde man bla se vagnar från 50/60- talet och från 70/80-talet, vilka annars kan ses på Brios eget vagnmuseum i Osby. http://www.brio.se/Toy_Museum/WelcomeToLekoseum.aspx


Söta Astrid med denna fina vagn!


Tack för en jättefin dag:)/ Jennie & Adam

söndag 13 maj 2012

Beach 2012




Lilla sötnosen är helt slut efter ett hårt pass i babygymmet;)

onsdag 9 maj 2012

In the MOOD

För MOOD



Äntligen nån som fattat grejen. Fattat vad god service är och det gör mig såå glad:)!

Att i lugn och ro utan att känna massa onödig stress kunna spendera tid i en spännande ny galleria som nybliven mamma och veta att du smidigt kan ta dig till deras fina toaletter för att kunna ge din lilla älskling mat i en fantastisk avslapnad miljö som alltid är jättefräsch!

MOODS egna beskrivning "Vi har inga vanliga toaletter, vi har Restrooms där du kan ta det lugnt, byta om, bättra på make up eller ta hand om ditt barn."

Skön mix av butiker, här finns nåt för alla smaker och plånböcker!





tisdag 8 maj 2012

Inredningstips 2



Du gör en smidigare variant av en MOODBOARD genom att skapa en mapp på ditt skrivbord och döpa den tex till VARDAGSRUM. Här samlar du all information du hittar på nätet som insrirationsbilder, tapeter, tyger och egna mobilbilder osv.

På detta sätt kan du snabbt och enkelt byta ut bilder du tröttnat på eller om du känner att dom helt enkelt inte passar in i din vision längre.

Gör stora ikoner av dessa bilder och du får på så sätt en bra överblick av det du hittat och du kan då se om det funkar ihop och att det även funkar med den övriga inredningen i hemmet.



När du känner dig nöjd, presenterar du din "MOODBOARD" för dina övriga familjemedlemmar för att de ska få se din vision och för att få respons på dina idéer.

På så sätt kan alla känna sig delaktiga i inredningsprocessen och inte känna sig överkörda. För även om det är du som är inredningsentusiasten i familjen så tänk på att alla andra också ska leva och bo i den miljön du skapat.

måndag 7 maj 2012

Min syster


Min vackra och begåvade syster har gjort denna fantastiska målning. Den kom till under hennes vistelse i Australien för ett par år sedan.

En resa som med tiden fick oss att inse hur mycket vi betyder för varandra och saknaden var så mycket större än vad vi någonsin kunnat tro, vilket var lite lustigt då vi slogs och retades som galningar när vi var små, lite större, tonåringar och tyvärr till och med som vuxna. Vilket en dag kom till ett abrukt slut då vår mamma fick nog och slog kniv och gaffel i köksbordet så flisorna flög. Idag kan vi alla skratta åt märkerna i bordet och inte annat än beundra mamma för allt som hon stod ut med på den tiden.

Inredningstips 1

Att inreda

Mitt första tips är att låta inredningen ta sin tid, det är en process...
Rom byggdes inte på en dag!

Genom att låta inredningsprocessen ta sin tid så kommer du att bli mer säker på det val av inredning du gjort kommer att bli rätt och på så sätt hålla länge. Att ge dig själv mer tid så kommer du att kunna skapa en inredning som speglar dig själv och inte bara alla heta trender!

På så sätt leder din inrednings ökade livslängd både till att gynna miljön och och din plånbok. Du kommer alltså i slutänden att tjäna både tid och pengar på att låta inredningen ta sin tid!!!

fredag 4 maj 2012

Favoritbutik London


                                                                                                        

Denna butik hittade jag för flera år sedan och jag bara älskar den!

Det bästa är att jag har favoritplagg köpta för ca 7 år sedan i modeller som jag fortfarande älskar och dessa modeller kommer tillbaka i sortimentet fast nu i en ny tappning, vilket är jättekul och gör att dess livslängd blir ännu längre och jag känner mig ännu mer nöjd med mina köp!

Ett tips när du är i London är att testa deras kläder för att hitta en storlek eller kanske flera som passar dig, för att sedan även kunna beställa varor från deras webbshop när du är sugen på att shoppa men kanske inte kan åka till London!

Här hittar du superfina kläder till dig, din älskling och dina barn:)!

http://www.allsaints.com/

                                                   

 (photo credit: AllSaints)


Ett annat favoritplagg är denna ursnygga kappa som jag är supernöjd med.

Kappan finns även till lilltjejen, såå söt!

Den rätta barnvagnen


Att hitta den perfekta vagnen för oss och vår livsstil i denna barnvagnsdjungel blev till en hel vetenskap.

Ett tips är att kolla runt på stan och göra små "intervjuer" med småbarnsföräldrar om just deras vagn!

Ett annat tips är att skriva ner vad som är viktigast för just dig i detta sökande.

Så här såg vår lista ut:

  • Säkerhet
  • Rätt höjd då jag är 171 cm
  • Lätt manövrerad
  • Funka både i stan och på "landet"
  • Väga så lite som möjligt
  • Snygg design
  • Priset

Allt detta och mer därtill har jag hittat i Brio Go som vi är supernöjda med och som jag varmt rekommenderar!